Nacionalna konferencija “Mladi u Srbiji

10 marta 2017.g., u Palati Srbija,održana je Nacionalna konferencija “Mladi u Srbiji i napuštanje zaštite-investicija za budućnost” u organizaciji FICE Srbija i uz pokrovoteljstvo Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ministar Vulin, obratio se mladima koji su mu preneli svoja iskustva u kreiranju STANDARDA  za napuštanje zaštite, koji su predstavljeni  tokom Kongresa FICE Internacional 2016.g. i izrazio uverenje da država i društvo stoje iza sve dece I mladih na njihovom putu osamostaljivanja.

Kongresu je prisustvovao i predsednik FICE Internacional g. Herman Radler I gošća iz Holandije, Martine Tobe, iz organizacije “Kinderperspectief” aktivne u podršci mladima u procesu napuštanja zaštite. Konferenciji je prisustvovalo više od 70 učesnika, predstavnika institucija iorganizacija za brigu o mladima u Srbiji, ali  i partnera, odgovornih društvenih aktera u podršci osamostaljivanju mladih.

http://www.minrzs.gov.rs/cir/aktuelno/item/7886-ministar-vulin-kada-izadju-iz-doma,-mladima-najvaznije-da-nadju-posao

 

Foto za rastanak_10.03.2017_predsednik FICE Inter, sa predstavnicima FICE Srbija, posle Konferencije IMG_3685 IMG_3724 IMG_3744

You may also like...