Održan PRVI DONATORSKI SAJAM U OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE

Udruženje stručnjaka za podršku deci i porodici ”FICE SRBIJA” organizovalo je 12. juna 2013. godine u Privrednoj komori Srbije PRVI DONATORSKI SAJAM U OBLASTI SOCIJALNE ZAŠTITE u našoj zemlji. Ovom jedinstvenom skupu, čije održavanje su pomogli Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike RS, kao i holandska organizacija ‘’Child perspectives’’, (‘’Dečije perspektive’’) prisustvovali su predstavnici 28 institucija i organizacija socijalne zaštite, kao i predstavnici kompanija i preduzeća poznatih po svom društveno odgovornom poslovanju. Podršku za uspostavljanje kontakata sa stranim kompanijama je dala  je dala i holandska ambasada u Beogradu, kao i Foreign Investors Forum. Ideja je bila da se za isti sto dovedu oni kojima je poverena društvena briga pre svih o deci bez roditeljskog staranja, deci sa posebnim potrebama, različitim oblicima invaliditeta, ali i drugim ranjivim kategorijama stanovništva s jedne i oni koji imaju mogućnosti da oplemene, ulepšaju život ili poboljšaju uslove življenja dece i mladih kroz pružanje direktne pomoći pojedinačnim institucijama u novcu, robi, ili uslugama. Sve članice FICE organizacije sačinile su projekte i ponudile ih na ‘’usvajanje’’ kompanijama. Na samom Sajmu potpisano je nekoliko dogovora o saradnji kompanija i realizatora predloženih projekata, ali su uspostavljeni i brojni kontakti i zakazani sastanci koji će u narednom periodu verovatno dovesti i do sklapanja novih sporazuma o saradnji i donatorstvu.

 

Donatorski sajam zvanično je otvorila  gospođa Brankica Janković, državni sekretar u Ministarstvu rada, zapošljavanja i socijalne politike Republike Srbije i najavila podršku ovakvim proaktivnim inicijativama u oblasti socijalne zaštite i ubuduće.  Skup su pozdravile i direktorka Gradskog centra za socijalni rad Beograda, gospođa Snežana Stošković, gospođica Martine Tobe, direktorka organizacije ‘’Child perspectives’’, najvećeg donatora samog Donatorskog skupa i gospođa Željka Burgund, predsednica Udruženja ‘’FICE Srbija’’.

Ovde možete preuzeti PowePoint prezentacije Udruženja stručnjaka za podršku deci i porodici „FICE SRBIJA“ 29.DM_FICE-Srbija.fin_

You may also like...